Anmeldelser

Anmeldelse på Litteratursiden

“Benjamin Lunøes noveller stritter ud til alle sider, og bevæger sig fra det gamle Romerrige til det ydre rum. Alligevel synes jeg generelt, at samlingen føles helstøbt, måske fordi alle novellerne fortælles af en jeg-fortæller, og fordi de handler om almenmenneskelige spørgsmål. Og så fordi hver historie simpelthen emmer af fortælleglæde.”

Jette S. F. Holst, læs resten af anmeldelsen her

Anmeldelse på MetroOrd

“Der er tale om et fint aftryk af, hvad jeg betragter som forfatterens eget hovede og følgelig heraf emnemæssige fascination, og har man mod på flytte sig så langt over mod ophavsmandens fantasi, vil man blive rigeligt belønnet. En dag uden soler en uhyre præcist formuleret sag, ikke en letvægter til glæde for hele folket, men jeg fandt mig glimrende underholdt, og vil bestemt anbefale turen.”

Thurston Magnus, læs resten af anmeldesen her

Anmeldelse på Bogblogger

“Der skal ikke herske nogen tvivl om, at debutanten Benjamin Lunøe kan sit stof. Novellerne er skrevet med afsæt fra skuldrene af store forfattere og det er gjort godt. For novellerne er både spændende og velskrevne.”

Emil Blichfeldt, ,Læs anmeldelsen her

Anmeldelse på Den elektriske kanin

“En dag uden sol er i det hele taget velskrevet. Sproget er fint og holder læseren kørende…. Generelt for samlingen gælder, at Lunøe kommer vidt omkring. Han falder ikke til ro i én form, men afprøver adskillige, så vi får alt fra en drømmende kærlighedshistorie til en lidt gammeldags science fiction-novelle med filosofisk tilsnit…. Og så er det tydeligt, at Lunøe har både ambition og noget på hjerte med sit forfatterskab.”

Janus Andersen, læs resten af anmeldelsen her

Anmeldelse på LitteraturNu

I En dag uden sol trækker Benjamin Lunøe i høj grad på tidligere tiders fortælletradition og han har et sikkert greb om det rent tekniske. Der er dog ikke tale om tom form, og Lunøe forstår at fange læseren med fantasispændte fortællinger, hvor rammefortællingerne konstant afløser hinanden, og billedsproget hverken er nærigt eller løsagtigt. Lunøe befinder sig langt fra det minimalistiske, og med sin blanding af fantasifuldhed, livsfilosofisk ambition og stringent opbyggede fortællinger har han en del til fælles med Karen Blixen og dennes anakronistiske prosa.

Rasmus Wiin Larsen, læs resten af anmeldelsen her

Uddrag af lektørudtalelsen

“Det er en mærkelig, men meget velskrevet omgang historier, der kommer vidt omkring. Det er meget originalt og sætter filosofiske problemstillinger i spil (…).”

Interviews

Litteratursiden.dk

Fantastiskeforfattere.dk

Advertisements

%d bloggers like this: